MENIU

Răsturnare de situație! Ministrul Educației a luat decizia privind calendarul admiterii la licee

Un ordin al ministrului Ecaterina Andronescu a generat un adevărat scandal. Potrivit documentului, admiterea în liceu era modificată pe ultima sută de metri. Ilegal, au strigat sindicatele. Ecaterina Andronescu a reacționat și susține că ordinul nu a apărut în Monitorul Oficial, așa că nimic nu se schimbă cu admiterea. 

Potrivit ordinului, probele de aptitudini pentru admiterea la liceu 2019 nu se mai desfăşurau pe 15-17 mai, așa cum era în calendarul admiterii, ci se amânau pentru 10-12 iunie. În urma presiunilor din partea sindicatelor şi a organizaţiilor de părinţi, ministrul a renunţat la această modificare.

Printr-un ordin semnat la începutul acestei săptămâni, ministrul amână inclusiv afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale. Sindicatele spun că ceea ce a făcut Ecaterina Andronescu este ilegal și amenință cu proteste dacă ordinul nu va fi anulat. Într-un comunicat, Federația sindicatelor Spiru Haret o acuză pe Ecaterina Andronescu că își bate joc de elevi și de părinți. Tototdată, susțin sindicaliștii, ordinul dă peste cap liceele care deja au început să organizeze târguri educaționale pentru viitori elevi, deși nu au încă aprobate cifrele de școlarizare. Contactată de Realitatea TV, Ecaterina Andronescu susține că ordinul nu a apărut în Monitorul Oficial și că planificarea evaluării merge mai departe. 

Mai multe articole despre:
Ministerul Educaţiei Ecaterina Andronescu