MENIU

Calculatoarele multor români, transformate în mașini de făcut bani pentru hackeri

Calculatoarele multor români, transformate în mașini de făcut bani pentru hackeri

Compania Yahoo este criticată pentru că încă nu a oferit detalii despre atacul de tip malware care a infectat serverul Yahoo! pentru publicitate săptămâna trecută și care a făcut cele mai multe victime în România, Marea Britanie și Franța. 

Pe parcursul a patru zile, până la două milioane de utilizatori europeni a serviciilor Yahoo! și-au infectat calculatoarele cu un virus livrat prin intermediul serviciului de publicitate al companiei, scrie Guardian.com

Potrivit companiei de securitate Light Cyber, unul dintre programele de tip malware livrat prin intermediul Yahoo! are rolul de a transforma calculatoarele utilizatorilor în mașinării de produs bitcoin-uri, monedă virtuală tot mai populară în ultima perioadă.  

Malware-ul se folosește de puterea de calcul a calculatoarelor infectate, însă beneficiile sunt obținute de către creatorii lui. 

Compania Yahoo! a fost criticată pentru că nu a oferit mai multe detalii despre atac și despre modalitățile prin care utilizatorii să se protejeze în viitor. 

Expertul în securitate Steve Reagan susține că cel mai probabil atacul a fost implementat cu ajutorul vulnerabilităților pe care le au versiunile mai vechi de Java: "Eu nu am încredere în Java, așa că dacă n-aveți nevoie neapărată de acest program, cel mai bine este să-l dezinstalați de pe calculator".