MENIU

Cadavre în putrefacție, găsite de autorități la un adăpost de câini

Mai multe cadavre de câini aflate în stare avansată de putrefacție au fost găsite la adăpostul din municipiul Câmpina, organele de anchetă depistând și alte nereguli grave, astfel că unitatea a fost închisă temporar, iar administratorul, care are în concesiune acest serviciu de la primărie, este urmărit penal pentru abuz în serviciu.    

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, a declarat, vineri, că Poliția Câmpina a fost sesizată, miercuri, de către reprezentanții unui ONG cu privire la faptul că la adăpostul de câini din municipiu au fost identificate cadavre în stare de putrefacție.

Surse apropiate anchetei au declarat, că, în urma deplasării pe teren, au fost găsiți la adăpost 74 de câini, dar și trei cadavre în stare de putrefacție aflate în padocuri, alături de alte animale, și alte 25 de cadavre depozitate în lăzi frigorifice.

De asemenea, au fost depistate și alte nereguli grave. "La controlul efectuat (...) de către colegii noștri la acest adăpost de câini au fost depistate foarte grave neconformități și multe, pornind de la lipsa, în funcție de numărul de câini, a vaselor de adăpare și hrănire a câinilor, condiții de igienă necorespunzătoare în padocuri, țarcuri și în clădirea administrativă, câini morți, câini care erau parazitați extern și nu erau tratați", a declarat directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, Mihai Terecoasă, citat de agerpres.ro.

Acesta a explicat că, la 20-30 de câini, existau doar două-trei vase pentru hrănire. Potrivit lui Terecoasă, adăpostul de la Câmpina era autorizat sanitar-veterinar, autorizația fiind emisă la 1 aprilie 2013. Administratorul centrului canin, Alexandru Chirobocea, a admis, vineri, că la adăpost au fost găsite cadavre de câini, spunând că nu au fost observate în îngrijitori.

Mai multe articole despre:
adopţii câini cimitir caini