MENIU

Business Standard lansează Antreprenor

Cotidianul de afaceri Business Standard a lansat astăzi Antreprenor. Noul produs editorial îşi propune să devină un instrument eficient de comunicare si formare pentru antreprenori şi pentru cei care doresc să înceapă propria afacere sau să intre pe un nou segment de business. Structurat în opt pagini, Antreprenor va aparea în fiecare luni, ca secţiune distinctă în cadrul cotidianului Business Standard.

Noul produs completează aria de informaţii de business oferite de Business Standard fiind dedicat unui segment abordat în mică măsură până acum de media specializată - un public educat, cu vârste între 25 şi 45 de ani, studii superioare, venituri medii şi ridicate, antreprenori de talie mică şi medie sau profesionişti aflaţi încă în postura de angajaţi, dar pe punctul de a intra în afaceri pe cont propriu. Indiferent de aria principală de expertiză profesională, aceştia vor găsi în Antreprenor informaţii utile legate de funcţionarea business-ului propriu. De asemenea, Antreprenor vizează categoria tinerilor cu varste între 18 şi 25 de ani, deja angajati într-un demers antreprenorial sau care au o idee clară pentru un business propriu încă de pe bancile facultăţii.

Prin structurarea tematică pe capitole majore de interes al publicului din acest segment, produsul doreşte să fie un punct de contact între intreprinzatori pe de o parte şi oportunităţi, tendinţe, surse de finanţare. Studiile de caz, cercetări şi opinii ale consultanţilor completează zonele de interes ale antreprenorilor, accentul fiind direcţionat spre informaţii utilitare şi soluţii practice. Nu în ultimul rând, suplimentul oferă antreprenorilor posibilitatea de a dialoga cu profesioniştii în strategie, resurse umane, marketing, legislaţie. Aceştia sunt invitaţi să trimită întrebări pe adresa redacţiei pentru ca ulterior să regăsească în paginile suplimentului răspunsurile oferite de consultanţii selectaţi de Business Standard.

"Antreprenor trebuie privit ca un ghid util celor care doresc să se lanseze în afaceri pe cont propriu sau care vor să-şi extindă business-ul. În condiţiile în care în România nu avem o cultură antreprenorială solidă, sectorul era prea puţin abordat, din această perspectivă, de produsele media existente. Practic, întreprinzătorii vor găsi aici nu numai informaţii utile, dar mai ales cu soluţii practice la problemele de zi cu zi, sfaturi care să le permită să identifice oportunităţi şi să implementeze strategii adecvate pătrunderii şi menţinerii pe piaţă. Echipa redacţională va furniza în fiecare săptamană studii de caz şi va trata pe larg subiectele cu cea mai mare influenţă asupra dezvoltarii acestui gen de iniţiative", declară Adrian Mirşanu, redactor şef Business Standard.

În prima ediţie, cititorii pot afla despre avantajele, dezavantajele şi riscurile pe care le presupune statutul de antreprenor şi angajat, despre cum pot accesa producătorii de îngheţată fondurile de finaţare europene sau cum a devenit reţeaua Itsy Bitsy o poveste de succes. De asemenea, sunt prezentate soluţii avantajoase de promovare, servicii de e-acccounting, evoluţii şi studii privind sectorul antreprenorial în România.

Antreprenor se va regasi şi în versiune online la adresa www.standard.ro/antreprenor, care va publica articolele din ediţia tiparită precum şi informaţii de ultimă oră din sectorul antreprenorial, accentul punându-se pe interactivitate şi crearea unei comunităţi online a celor implicaţi în afaceri pe cont propriu.
Mai multe articole despre:
afaceri Business Standard antreprenor