MENIU

Bunicul TORȚIONAR a fost condamnat! Chinurile la care își supunea nepotul

Bunicul a fost condamnat, dar decizia poate fi atacată în instanta

Bunicul din Brăila care și-a legat nepotul în lanțuri a fost condamnat la închisoare. Bătrânul de 64 de ani susține că a luat această măsură pentru că nepotul lui de 15 ani începuse să fure și să se drogheze. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului de 64 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal şi rele tratamente aplicate minorului, fapte prevăzute şi pedepsite de codul penal.

În rechizitoriul procurorului se arată faptul că minorul a spus că bunicul său, l-a legat cu lanţul de picior în data de 20 august 2020, pe motiv că se droghează şi că se duce la furat, relatând că în perioada în care a fost ţinut legat nu a fost supus unor acte de violenţă cauzatoare de leziuni traumatice. 

Potrivit procurorilor, bunicul a confirmat spusele nepotului, declarând că a recurs la acest tratament pentru a-l împiedica pe minor să mai recurgă la acte de vagabondaj, pe fondul consumului de substanţe halucinogene şi astfel să nu mai comită fapte penale pentru a face rost de bani să îşi cumpere substanţe interzise.

Conform rechizitoriului PJ Brăila, în data de 16 august 2020, minorul a găsit un topor lângă uşa de intrare în curte şi a reuşit să taie lanţul de la picior şi să scape. 

Persoana vătămată a fugit de acasă, fiind adus la domiciliu după câteva zile de nişte prieteni. În data de 24 august, în cursul serii, persoana vătămată a găsit un telefon mobil al unchiului său şi a apelat serviciul de urgenţă 112. 

Minorul a comunicat operatorului de serviciu că bunicul său îl ţine legat cu lanţul deoarece fumează, a dat chiar şi adresa unde era ţinut şi în scurt timp la faţa locului au sosit organele de poliţie. 

În urma cercetărilor efectuate, bunicul a fost apoi trimis în judecată de procurori.

Mai multe articole despre:
bunic tortionar acuzat minor proces