MENIU

Bulgarii, mai aproape de înțelegere cu Austria, decât românii. Întâlnire maraton între Nehammer și Radev

Radev și Henammer. Foto/Profimedia

După ce austriecii ne-au refuzat aderarea la Schengen în decembrie, ne mai dau lovitură. Bulgarii par cu un pas înaintea României în privința aderării la zona de liberă circulație. Asistăm la un maraton de întâlniri între liderii celor două țări. 

Atat administratia prezidentiala de la Sofia, cat si Guvernul din Austria, au anuntat ca cei doi lideri au participat la concertul filarmonicii din Viena de Anul Nou. Cancelarul Austriac este cel care I-a invitat pe presedintele Bulgariei în Austria. Cei doi au postat poze realitate impreuna pe retelele sociale.

Cancelarul Karl Nehammer este programat să viziteze Bulgaria pe 23 ianuarie, unde se va familiariza cu măsurile luate de țara noastră pentru protejarea granițelor UE. Nehammer a subliniat că Bulgaria a depus multe eforturi pentru a consolida protecția frontierelor externe europene pentru a contracara presiunile migratorii crescute. Țara noastră ar trebui, de asemenea, să primească un sprijin financiar mai mare din partea Uniunii Europene pentru a îmbunătăți gardul de frontieră, precum și pentru a crește prezența Frontex.

Negocierile cu Austria trebuie purtate dur, nicidecum cu poze de la concerte, a declarat Rareș Bogdan. Europarlamentarul mai subliniază că este exclus ca Bulgaria să fie acceptată înaintea României.

„Negocierile trevuie să fie mult mai dure, eu consider că și-a bătut joc de România și Bulgaria, a sfidat statutul european al celor două țări. Cred în continuare că cu Austria trebuie să fie mult mai dur decât cu fotografia de la un concert de Anul Nou de la viena. Nehammer, care e un instructor de milițieni, vorbește despre chestiuni culturale. Domnul Nehammer înțelege muzica clasică cât înțeleg eu astronomue chinezească”, a declarat Rareș Bogdan.

Consiliul European În care autoritățile române vor cere din nou aderarea României în Schengen va avea loc pe 9 și 10 februarie 2023. lar următoarele ședințe ale Consiliului JAI vor avea loc pe 9 martie și 8 iunie 2023. 

Mai multe articole despre:
radev nehammer bulgaria austria romania schengen