MENIU

Bulgaria se laudă cu rezultatele din turismul estival. Românii au contribuit din plin

Operatorii de turism din Bulgaria estimează o creștere a numărului de turiști străini în sezonul estival cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Chiar dacă prețurile au crescut, țara vecină se așteaptă la cel mai bun sezon post-pandemie, în timp ce România a avut unul dintre cele mai slabe sezoane din ultimele decenii.

Și numărul bulgarilor care și-au petrecut vacanțele pe propiul litoral este de aşteptat să fie cu aproximativ 27% mai mare. Veniturile aşteptate din turism vor fi cu 7% până la 11% mai ridicate faţă de sezonul estival de anul trecut, în principal ca urmare a preţurilor mai mari. În 2019, numărul total de turişti străini a fost de 12,5 milioane, în timp ce anul acesta numărul va fi în jur de 10 milioane, potrivit Agerpres.ro.

"Încă nu am atins nivelurile record din 2019, când iulie şi august au înregistrat fiecare peste două milioane de turişti străini. Aceasta înseamnă că abia în 2024 Bulgaria va putea reveni la nivelurile anterioare de vară în întreaga ţară", a declarat Rumen Draganov, directorul Institutului de Analiză şi Evaluare în Turism (IAAT), pentru agenția BTA.

Unul dintre principalele motive pentru aceste tendinţe pozitive este reluarea programelor charter şi multe dintre serviciile regulate către Marea Neagră devin tot mai frecvente.

O creştere a vizitelor străinilor este raportată şi în hotelurile care oferă servicii spa şi wellness. Mai mulţi bulgari călătoresc în ţară şi în special pe litoralul Mării Negre, ceea ce este tendinţa din ultimii doi ani, a spus Draganov.

În pofida faptului că sunt relativ noi în industria turismului, tichetele alimentare devin din ce în ce mai frecvente ca metodă de plată acceptată, în special în hotelurile care oferă servicii spa şi wellness.

 

Mai multe articole despre:
turism bulgaria vacante bulgaria turism romania