MENIU

Bucureştiul, în pragul haosului imobiliar. Eroare uriaşă la Primăria Capitalei

Firea a bătut palma cu Dinu Pescariu. Ce proiect a fost aprobat, vineri, în ședința CGMB

Primăria Capitalei, mare întârziere în actualiarea Planului Urbanistic General al Bucureştiului. PUG, documentul care reprezintă regulamentul de urbanism al întregului oraş, expiră la sfârşitul acestui an, iar varianta actualizată a acestuia este încă într-un stadiu incipient.

Primăria Capitalei, pe picior greşit. PUG-ul Bucureştiului a fost realizat în anul 2000. Ordinul Arhitecţilor Bucureşti arată că, în ciuda garanţiilor date de Primăria Generală pentru finalizarea noului PUG, acesta se află tot în prima etapă de elaborare din cele patru, timp în care nu a avut loc nicio consultare publică.

„Lipsa de transparenţă a Primăriei Generale denotă o lipsă de respect pentru locuitori, beneficiarii acestui PUG, cumulând 20 de ani de haos imobiliar", spun arhitecţii.

Ei mai spun că decalajul şi întârzierea planificării generează o dezvoltare urbană inflexibilă, cu viziune pe termen scurt şi vulnerabilă la presiunile imobiliare private, fără o analiză a impactul intervenţiilor asupra oraşului pe termen lung şi o monitorizare a efectelor. potrivit Capital.

În ultimii zece ani, numărul de autovehicule din Bucureşti, precum şi volumul de birouri şi retail au evoluat exponenţial lăsând cu mult în urmă vechile planuri şi reglementări stabilite în actualul PUG.

În decembrie 2015, primarul interimar al Bucureştiului, Răzvan Sava, declara că noul PUG se află încă în prima fază din cele patru, principala cauză a întârzierii reprezentând-o, la momentul respectiv, absenţa datelor urbane deţinute de Sectoarele Capitalei, instituţii şi furnizori de utilităţi, se arată în raportul anual al Ordinului Arhitecţilor Bucureşti.

În februarie 2017, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a revăzut prima etapă a PUG-ului. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că este necesară finalizarea acestuia până la sfârşitul anului.

Mai multe articole despre:
Primăria Capitalei PUG