MENIU

Bucureștiul a devenit capitala migrației pentru ajutoarele acordate de primărie

Copii in maternitate

Banii daţi de primărie pentru nașteri au transformat Capitala într-un oraș de turism maternal. Tot mai multe viitoare mămici aleg să nască în București și își fac mutație în Capitală ca să ia stimulentul financiar. De la începutul acestui an, peste două mii de gravide au primit voucherele de câte 2.000 şi 2.500 de lei. 

Pentru fiecare bebeluș adus pe lume într-o maternitate de stat, o mămică din București primește 2 mii 500 de lei. Acestei sume i se adaugă alte 2 mii de lei pentru investigațiile medicale. Cum banii nu sunt de neglijat, multe gravide își fac mutație și devin bucureștence doar ca să primească acești bani.

De la începutul acestui an, Primăria Capitalei a validat 2021 de astfel de vouchere.

Buletinul de București a devenit atractiv și pentru persoanele cu dizabilități. În Capitală sunt decontate cele mai mari ajutoare din întreaga țară. În prezent, Capitala numără peste 55 de mii de persoane, care primesc ajutor pentru handicap. De luna aceasta, ajutorul s-a înjumătățit, pentru că nu ar mai fi bani la bugetul local, spun autoritățile. Așa că, aceste persoane vor beneficia doar de 250 de lei.  

Specialiștii spun că de la începutul pandemiei, în Capitală, persoanele cu handicap nepermanent nu au mai fost evaluate.