MENIU

Bricheta inteligentă care te ajută să renunți la fumat

Pentru că nu toţi suntem la fel de eficienţi în a ne lăsa de fumat, un gadget precum Quitbit s-ar putea să ne facă viaţa mai uşoară.

Pe cât de uşor este să te apuci de fumat, pe atât de dificil este să te laşi, cel puţin pentru mulți dintre noi. Tocmai din acest motiv s-a creat o întreagă industrie în jurul metodelor pentru a te lăsa de fumat. Există cărţi, CD-uri audio, ţigări alternative şi diverse produse cu conţinut ridicat de nicotină, gen gumă de mestecat. Pentru că nu existau prea multe gadgeturi care să se adreseze acestui viciu, o echipă de ingineri creativi a creat o brichetă inteligentă.

Cu numele de Quitbit, bricheta din imaginea de mai sus vă ajută să vă aprindeţi ţigările, dar facilitează şi tranziţia de la viaţă de fumător la una de nefumător. Partea ,,smart” din ea vă ajută să monitorizaţi câte ţigări aţi fumat într-o zi şi vă permite să vă definiţi un număr de ţigări pe care aveţi voie să le fumaţi în 24 de ore, număr după care va înceta să mai funcţioneze. Display-ul de pe brichetă poate afişa numărul ţigărilor fumate, cât timp a trecut de la ultima ţigară şi alte câteva informaţii de natură similară. Partea de aprindere a ţigărilor se realizează în mod electric, printr-un element care se înroşeşte, similar cu bricheta de la maşină. Vezi video pe playtech.ro.