MENIU

BRD Pensii, reacție la suspiciunile de fraudare a fondurilor. Deponenții nu au de suferit

Foto arhivă

BRD Pensii a reacționat în urma perchezițiilor care au vizat suspiciunile de delapidare a fondului de pensii private pe care îl gestionează. Reprezentanții băncii au transmis că ei i-au sesizat pe procurori, iar banii deponenților, din Pilonul II și Pilonul III, nu sunt afectați.

"Așa cum am comunicat pe 13 mai 2022, au fost descoperite unele nereguli privind o serie de înregistrări contabile legate de conturile de cheltuieli generale ale BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP).

SAFPP a luat imediat toate măsurile necesare de remediere, inclusiv formularea unei plângeri penale și înlăturarea din funcție a Directorului General. Toate autoritățile competente, precum și acționarii și auditorii statutari, au fost sesizați în mod corespunzător.

Acționarii companiei au acoperit suma care face obiectul investigațiilor în curs, iar activitatea SAFPP se desfășoară în mod normal", a transmis BRD Pensii.

Precizările vin după ce joi dimineață au avut loc percheziții de amploare, într-un dosar de delapidare, vizând persoane cu funcții de conducere în BRD. Suspecții ar fi fraudat 23,5 de milioane de lei din banii de pensii, prin transfer către conturile unor anumite persoane fizice și juridice. 

La percheziții, anchetatorii au descoperit mai multe ceasuri de lux și mașini scumpe. Cu banii furați, persoanele în cauză ar fi cumpărat autoturisme de lux, ceasuri scumpe și ar fi mers în vacanțe exotice.

 

Mai multe articole despre:
brd pensii scandal fraudare pensii