MENIU

BOSCHETAR prin în flagrant în timp ce retrăgea din bancă 11.000 de lei

Şi-a trăit jumătate din viaţă pe străzi

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Braşov au prins în flagrant încă o persoană cercetată în dosarul de spălare de bani şi evaziune fiscală de 23 milioane lei. Este vorba de un braşovean de 43 de ani care, s-a dus, ieri, la o bancă din Braşov împreună cu un boschetar, pentru a goli rapid conturile.

Poliţiştii însă erau cu ochii pe ei şi i-au prins în flagrant în timp ce persoana fără adăpost, administrator al unei firme-fantomă şi pe numele căruia era înregistrat contul, a restras suma de 11.000 de lei bancă. Banii însă nu i-au revenit lui, ci au fost găsiţi în buzunarele braşoveanului de 43 de ani, scrie monitorulexpres.ro.

„Banii menţionaţi reprezentau contravaloarea unei facturi emise pentru o relaţie comercială inexistentă, care urma a fi înregistrată în evidenţe contabile cu titlu de cheltuială fictivă, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor datorate la bugetul consolidat al statului“, a spus comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvînt al Poliţiei Braşov.

Atît bărbatul de 43 de ani, cît şi boschetarul, fac parte din grupul de 47 de suspecţi în acest dosar. Boschetarul fusese reţinut de poliţişti pentru 24 de ore în 5 noiembrie, alături de alţi 27 de suspecţi, însă faţă de celălalt braşovean nu s-a dispus nicio măsură. Acesta, deşi avea caliatate de suspect, a luat legătura cu persoana fără adăpost şi a încercat să mai „salveze“ o parte din banii obţinuţi în urma afacerilor ilegale. Dar n-a avut noroc, iar acum a ajuns în custodia IPJ Braşov.

„Suma de bani găsită asupra bărbatului de 43 ani a fost ridicată de poliţişti şi indisponibilizată în vederea recuperării prejudiciului, iar acesta a fost reţinut pentru săvîrşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă la evaziune fiscală şi spălare a banilor, urmînd să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă“, a mai spus Naghi.

Mai multe articole despre:
flagrant bancă fraudă boschetar firmă fictivă