MENIU

Boris Johnson, un nou ajutor militar pentru poporul ucrainean: „Ucraina va câştiga”

Premierul britanic Boris Johnson / Foto: Profi Media

Premierul britanic, Boris Johnson, a spus marți într-un discurs prin videoconferință în fața parlamentului ucrainean că Ucraina va câștiga războiul cu Rusia și că va reuși să expună „eroarea uriașă” pe care a făcut-o Kremlinul când și-a invadat țara vecină. Johnson a anunțat și că Regatul Unit va acorda Ucrainei un nou ajutor militar în valoare totală de 300 de milioane de lire sterline care va include radare, drone și sisteme de război electronic.

„Vom continua să ajutăm Ucraina (...) cu arme, financiar şi umanitar, până ne vom atinge obiectivul pe termen lung care trebuie să fie întărirea Ucrainei astfel ca nimeni să nu mai îndrăznească să vă atace”, a spus premierul britanic, informează Reuters.

Londra a trimis deja până acum ajutoare militare pentru Kiev în valoare de 450 de milioane de lire sterline, constând mai ales în rachete antitanc uşoare. Marea Britanie a promis recent că va trimite în Ucraina vehicule blindate, rachete antinavă şi sisteme de apărare antiaeriană.

„Am un mesaj pentru voi: Ucraina va câştiga, Ucraina va fi liberă”, a adăugat Johsnon, subliniind că în lupta sa împotriva Rusiei Ucraina a „aruncat în aer mitul invincibilităţii lui Putin”.

Premierul britanic a regretat în acelaşi timp că occidentalii au fost „prea lenţi în a sesiza ce se întâmplă” şi în a sancţiona Moscova. „Nu mai putem repeta această eroare”, a atenţionat Johnson.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina ajutor militar Boris Johnson