MENIU

Boris Becker nu își amintește unde a pus trofeele câștigate și are nevoie disperată de ele

Boris Becker
<p>Boris Becker</p>
<p>Boris Becker</p>

Fostul mare tenisman Boris Becker, declarat în faliment de către un tribunalul londonez, a lansat un apel pentru regăsirea a cinci din cele şase trofee de Mare Şlem câştigate, a căror eventuală vânzare l-ar putea ajuta să-şi plătească datoriile, conform cabinetului britanic care îi gestionează averea.

Boris Becker, cel mai tânăr câştigător din istorie al turneului de la Wimbledon, la vârsta de 17 ani, a început să adune trofeele şi recompensele primite în cursul carierei sale, susţine cabinetul Smith & Williamson.

"Un anumit număr de trofee din cariera lui Becker sunt de negăsit, iar domnul Becker nu-şi mai aminteşte unde sunt", se arată în comunicat.

Mai multe instituţii de tenis solicitate, precum All England Tennis Club, Federaţiile germană, americană şi australiană de tenis, la fel ca Tennis Hall of Fame, nu par a fi în posesia acestor trofee.

"Domnul Becker şi gestionarii falimentului său au lansat un apel public comun, pentru a găsi informaţii susceptibile să ajute la localizarea trofeelor lui Becker, între care trofeele victoriilor la Australian Open (1991 şi 1996) şi Wimbledon (1985, 1986, 1989)", a adăugat cabinetul, care a solicitat publicului să transmită orice informaţie pertinentă.

Din cele şase trofee de Mare Şlem, cel supranumit "Bum-Bum" nu l-a păstrat decât pe cel câştigat la US Open în 1989. Becker, în vârstă de 50 de ani, a câştigat în total 49 de titluri în circuitul profesionist.

Conform site-ului Bild, fostul jucător, devenit apoi antrenorul fostului lider mondial Novak Djokovic, speră să-şi recupereze cele trei trofee de la Wimbledon, pe care speră să le poată vinde cu peste 1 milion de euro pentru a-şi achita datoriile.

Mai multe articole despre:
Boris Becker