MENIU

Bombă pentru ITP "aranjat"! RAR a făcut anunţul de care se temeau mulţi

Inspectia tehnica auto - ITP

Bombă pentru ITP "aranjat"! RAR a făcut anunţul de care se temeau mulţi. De azi, sistemul de înregistrare video pentru staţiile de ITP este obligatoriu, iar service-urile care nu-l au nu mai au dreptul să facă ITP. 

Din 21 mai, toate staţiile autorizate care nu vor avea montat şi în funcţiune sistem de înregistrare video obligatoriu pentru ITP vor avea autorizaţia tehnică suspendată de drept, conform prevederilor legale. RAR are posibilitatea tehnică informatică să suspende în timp real autorizația.

Incă de la începutul lunii mai 2018, Registrul Auto Român a verificat la nivel național în stațiile ITP dotarea corespunzătoare/instalarea sistemului de supraveghere video şi îndeplinirea tuturor funcţionalităţilor impuse de lege, se spune în comunicatul RAR.

Astfel, camerele de filmare trebuie să respecte poziţionarea în unghiuri de filmare trebuie să acopere exact aria vizată în supraveghere. Ulterior, în procesul de autorizare/reautorizare a staţiilor de ITP, RAR va verifica din nou, în detaliu, dotarea şi menţinerea în funcţiune a sistemului video impus cu asigurarea tuturor funcţionalităţilor iar acesta va fi declarat/poziţionat corespunzător pe fluxul de ITP (camere video, ecran de vizualizare, DVR) al fiecărei staţii spre a putea fi verificat/comparat în activitatea de supraveghere/monitorizare ulterioară.

 

 

Mai multe articole despre:
RAR ITP