MENIU

Bobby Păunescu: Ideea că România este exclusă din discuțiile cu SUA despre Ucraina e o INTOXICARE

Efective ale Armatei SUA (foto/Profimedia)

Omul de afaceri Bobby Păunescu susține că scenariile potrivit cărora România n-ar fi consultată de partenerii externi înainte de luarea unor decizii majore în criza ucraineană este o INTOXICARE. Într-o discuție cu analiști geostrategici și militari, Păunescu a precizat că țara noastră are un rol major în scenariul privind desfășurarea de forțe în regiune.

"Cei care promovează ideea ca sunt discuții privind situația din Ucraina la care România este absentă sunt în eroare. (...) Știu sigur că au loc discuții bilaterale cu președintele SUA. Este o intoxicare că nu ne bagă nimeni în seamănă, tocmai că suntem mai băgați în seamă decât alții. Toate se fac cu cap, războiul are o strategie", a afirmat Bobby Păunescu, într-o emisiune TV.

Omul de afaceri a comentat și declarațiile oficialilor de la Washington, care nu au confirmat informațiile vehiculate pe surse credibile privind iminența unei ofensive masive a Armatei ruse în Ucraina.

"Trebuie să înțelegem traseul acelor informații. Cei de a CIA si alte servicii de informații au văzut manevrele de la graniță și au transmis la bază date că oamenii sunt in faza premergătoare unei invazii, dar asta nu înseamnă că la nivel de decizie finală de la Moscova se va întâmpla acest lucru," a afirmat Bobby Păunescu.