MENIU

Bobby Păunescu: Atentatele de la 11 Septembrie 2001 au schimbat lumea

Regizorul și omul de afaceri Bobby Păunescu a rememorat evenimentele tragice de la 11 septembrie 2001, la 21 de ani de la atentatele teroriste de la World Trade Center. Acesta a precizat că omenirea încă are de învățat din acea tragedie soldată cu aproape 3.000 de morți.

"A fost un moment care a schimbat, cu siguranță, lumea din punct de vedere al reacției față de rău, de teroare. Eu sunt total împotriva scenariilor complotiste, le consider niște aiureli, niște insulte aduse familiilor care și-au pierdut membri acolo. Acolo a fost vorba de o mână criminala, conduși de o ideologie criminală. Foarte multe lucruri care azi ni se par un pic abuzive raportate la nivel de libertățile de zi cu zi, chiar la securitatea zborurilor cu avionul, au fost provocate de acele evenimente tragice, iar noi trebuie să luptăm să nu cădem pradă terorii si teroarea să ajungă să de conducă viața", a afirmat regizorul și omul de afaceri Bobby Păunescu.

Acesta a precizat că evenimentele și anchetele de amploare care au urmat și care nu s-au încheiat nici până acum nu dovedesc decât faptul că lupta împotriva răului este anevoioasă și trebuie purtată în permanență.

"În această luptă împotriva terorismului, care nu s-a terminat, pot exista chiar și greșeli. S-a spus că au fost neglijate avertizări anterioare și este adevărat că CIA a informat despre posibilitatea unor atacuri, dar în mapa președintelui George W.Bush (președintele Statelor Unite în momentul atentatelor din 11 septembrie 2001 - N.R.) existau numeroase mii de informări, că atacă cu mașini, în trenuri, etc", a explicat Bobby Păunescu.

Mai multe articole despre:
bobby paunescu 9/11 atentate 11 spetembrie sua bush