MENIU

Boaz Yona, căutat în România, arestat în Italia

Patronul uneia dintre cele mai importante firme israeliene de construcţii, căutat pentru deturnare de fonduri şi despre care se credea că se află în România, a fost arestat în Italia. Anunţul a fostă făcut în presa israelienă, preluată de France Presse. Afaceristul şi soţia lui au fost prinşi într-un sat din apropiere de Milano şi vor fi extrădaţi în Israel.

Proprietar al unei mari firme de construcţii israeliene, Boaz Yona era urmărit pentru că ar fi deturnat cel puţin 15 milioane de dolari. El a fost găsit în urma interceptării unei convorbiri telefonice între el şi soţia lui. Afaceristul a fugit din Israel la începutul lunii august, cu puţin timp înainte ca firma pe care o conducea să intre în faliment.

Compania lui Yona era specializată în ridicarea de locuinţe ieftine în coloniile evreieşti din Cisiordania şi acumulase datorii de 200 de milioane de dolari. Potrivit NewsIn, compania lui Yona anunţase în iunie că va investi aproximativ 13 milioane de euro într-un teren de 100 de mii de metri pătraţi în comuna Voluntari, pe care ar fi urmat să ridice un complex rezidenţial.

Cotidianul israelian Haaretz scrie astăzi că Yona ar fi fost văzut săptămâna aceasta într-un restaurant din Bucureşti, în compania unui om de afaceri român. La începutul lunii, ziarul Maariv susţinea chiar că Boaz Yona ar fi sechestrat în România de o grupare interlopă cărora le-ar fi datorat bani şi că poliţia Română ar fi făcut mai multe raiduri în diferite cazinouri pentru a-l elibera.

Inspectoratul General al Poliţiei a anunţat că afaceristul a plecat din România pe 2 august, cu destinaţia Milano.
Mai multe articole despre:
null