MENIU

Biserica Ortodoxă nu vrea educaţie, ci dirigenţie sexuală în şcoli

Biserica Ortodoxă Română nu este de acord cu orele de educaţíe sexuală predate de specialişti, ci cu ore de informare ce pot fi predate, eventual, de diriginte, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

În viziunea lui Bănescu, adolescenţilor le-ar fi suficient să ştie care sunt riscurile atunci când îşi încep viaţă sexuală prea timpuriu.  "Copilul are nevoie de Educaţie cu majusculă, şi nu de educaţie sexuală intensivă. Nu trebuie să absolvim cursuri de kamasutra ca să fim oameni normali”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, citatd de gandul.info.

De altfel, nici faptul că în ultima vreme s-au înmulţit cazurile de mame adolescente nu este pus de Biserica Ortodoxă în directă legătură cu absenţa educaţiei sexuale.

„Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice: abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa de acces la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural, și nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie unde, după cum știm, viața sexuală se începe mult mai devreme", a declarat Vasile Bănescu, citat de basilica.ro.

Sursă foto: arhiva Basilica.ro

Mai multe articole despre:
biserica ortodoxa educaţie sexuală