MENIU

Biosfera Deltei Dunării, batjocorită de rechini imobiliari. Un hotel de lux a fost construit ilegal

Biosfera Deltei Dunării, batjocorită de rechini imobiliari. O familie de afacerişti din Tulcea a ridicat un hotel luxos de patru stele în mijlocul unui areal natural, protejat prin lege. Clădirea nu are aviz de construcţie de la primăria din localitate şi nu respectă aproape niciun punct din regulamentul de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunarii.

În satul Dunăvăţul de Jos, la 54 de kilometri de Tulcea, în mijlocul unui paradis natural, a apărut un complex hotelier de patru stele, care nu respectă aproape niciuna din normele de urbanism impuse de lege.

Hotelul Carol I, deţinut de societatea comercială Speed Travel SRL, nu are nici măcar un aviz de construire de la primăria localităţii Murighiol, de care aparţine satul Dunăvăţ.

In momentul in care s-a aflat ca Realitatea TV desfasoara o ampla ancheta in aceasta zona, atat primarul, cat si viceprimarul localitatii Murighiol si-au inchis telefoanele mobile. In plus, la primaria din localitate, singurul functionar de la directia de urbanism a intrat in concediu.

Marin şi Bogdan Gostin sunt administratorii firmei care deţine acest hotel construit într-o zonă protejată din Delta Dunării.

Proprietatea a fost cumpărată însă direct de la actualul: 282.000 euro - bani primiti de presedintele CJ Tulcea pentru hotel, preşedinte al consiliului judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, în schimbul sumei de 280.000 de euro. Probabil tocmai această relaţie de afaceri între Teodorescu şi Gostin a determinat autorităţile locale din Murighiol să închidă ochii la construirea unui hotel într-un areal natural protejat prin lege. Această familie de afacerişti locali nu se află însă la prima lovitură.
 

Marin Gostin, coproprietar al hotelului nascut in inima deltei este, de asemenea, implicat intr-un scandal privind mafia imobiliară din capitala. Atunci, gostin impreuna cu doi asociati au reusit sa puna mana pe domeniul Ghica.

În 2012, Virginica Dumitrescu şi Adrian Ciorobea, sprijiniţi de Marin Gostin, au reuşit să pună mâna pe mai bine de 20 de hectare din domeniul Ghica.

Cei trei s-au folosit de o presupusă moştenitoare pentru a intra în posesia terenurilor. Jumătate din suprafaţa de teren retrocedată, adică aproape 11 hectare, a intrat în posesia lui Marin Gostin. Până când autorităţile au demarat însă o anchetă, întreaga proprietate retrocedată fusese deja vândută unor dezvoltatori imobiliari.

Mai multe articole despre:
Delta Dunării video hotel de lux carol 1