MENIU

Bimmer Service. Un service BMW scump sau accesibil oricui?

Bimmer Service este un atelier auto accesibil oricărui deținător de BMW. Teama de a nu "lua țeapă" atunci când mergem cu mașina la un service BMW este tot mai mare, mai ales în capitală, dar nu numai. Bimmer Service este cel mai cunoscut service BMW autorizat din România. Întrebarea este următoarea: Putem să și avem încredere în serviciile Bimmer Service? Prețurile sunt accesibile?

 

Contactează Bimmer Service AICI 

De cele mai multe ori cand ai de-a face cu un prestator de servicii nou ai inima cat un purice. Nu e neaparat din cauza ca asa trebuie sa fie in mod normal, dar in Romania a devenit o obisnuita sa fii inselat, dezamagit si sa platesti sume exorbitante pentru servicii de cea mai joasa calitate. Poate ca e vina noastra comuna, a tututor sau poate e vina fiecaruia dintre noi, pentru ca nu stim sa punem piciorul in prag si sa ne cerem drepturile, dar adevarul crunt este ca nici nu mai stii in cine sa ai incredere si la cine sa apelezi cand ai problema.

De cele mai multe ori ajungi sa iti pui sperante desarte in cei care nu merita si desi esti animat de cele mai bune intentii, esti primit cu raceala si servicii sub asteptari. Cand facem referire la serviciile din sfera industriei auto, lucrurile parca sunt si mai rele.

De cate ori nu ai avut proasta inspiratie sa alegi un service sa iti repari masina, judecand dupa preturi sau dupa reputatia pe care o are printre ‘meseriasi’? Foarte des alegem locurile unde ne reparam masinile pe baza recomandarilor facute de cei apropiati si asta tot din cauza ca pur si simplu nu mai stii unde sa te duci ca sa nu fii ‘tras in teapa’. Iar in ceea ce priveste preturile, o nota de plata mare, nu inseamna si o calitate ireprosabila a serviciilor. Cel putin in Romania.

Pentru a fi mai siguri că service-ul pe care îl alegem este cea mai bună variantă, inginerul Gabi Nica ne-a povestit cum a ajuns la Bimmer Service și de ce tratament a avut parte odată ce a călcat pragul acelui service BMW.

Fă-ți programare la Bimmer Service

"Asa am ajuns si eu la Bimmer Service?, pe baza recomandarii unui prieten. Omul era posesor de BMW de ceva timp si il cunostea pe Robert, patronul de acolo, de ceva timp, gratie unui forum, dedicat brandului Bavarez. Si da, atunci cand masina ta este si iubita ta (si este cazul multor posesori de BMW), locul unde o duci trebuie sa fie ireprosabil, asemeni unui spital (si nu ma refer aici neaparat la curatenie ci si la conduita si seriozitate). Dar sa nu ne grabim.

In momentul in care am decis sa imi cumpar o masina, stiam ca va fi BMW si am fost la Bimmer-Service sa ii fac o evaluare, sa stiu si eu exact tot ce trebuie despre masina. Desi baietii nu ma cunosteau inainte sa ajung acolo in acea fatidica dupa-amiaza, am fost intampinat chiar de Robert, care e tot timpul acolo, sa aiba grija de clienti dar si de prietenii lui mecanici.

M-a ascultat, i-am explicat ce aveam nevoie si cu un zambet intelegator mi-a spus: “Baga-o inauntru, hai sa vedem cu ce avem de-a face”. Cu inima cat un purice, am urcat masina pe elevator si baietii au inceput sa o verifice in detaliu. Au conectat tester-ul, au inceput sa traga de brate, bucse, au dat jos scutul, aveam impresia va nu voi mai pleca cu ea de acolo. La sfarsit, a venit si o lista cu lucruri de reparat ce mie imi parea destul de lunga.

AICI GASEȘTI BIMMER SERVICE

Era un moment important pentru mine si chiar nu stiam ce sa fac. Totalul reparatiilor era peste 1000 de euro si era o suma importanta avand in vedere ca toata masina era evaluata undeva la 4000 de euro. Vazandu-ma descumpanit (chiar imi placea masina), Robert a venit la mine, simtind parca conflictul din sufletul meu si dorind sa imi intinda o mana de ajutor. Ca de la impatimit la impatimit, caci boala sangelui alb-albastru nu e usoara.

Mi-a oferit cateva vorbe bune si m-a ajutat sa iau decizia corecta, facandu-ma intr-un fel sa cred ca tocmai castigasem atat o masina cat si un prieten pe viata, care ma va ajuta in caz de voi avea nevoie pe viitor.

Si asta cred ca e ceea ce face Bimmer Service locul unde vin cu drag de fiecare data. Acolo esti intampinat nu de fete reci, care vor doar sa te scuture de cat mai multi bani, ci de oameni ca tine, care impartasesc aceeasi pasiune pentru BMW si care vor sa ofere un sfat bun mai presus de toate pentru ca inteleg ca atunci cand masina ta e in neregula, si tu esti in neregula.

De asta, daca nu esti posesor de BMW nu prea ai ce sa discuti cu ei. Nu e vorba de faptul ca te-ar considera de o speta mai joasa, dar ei incearca sa ofere un serviciu specializat, ceea ce presupune concentrarea totala pe un singur brand.

Sigur, asta e ceva mai greu de inteles in Romania, unde orice taximetrist e si mecanic si politician si comentator sportiv. Noi, ca natie, suntem buni la toate si nimic. De asta Robert a decis sa inceapa un proiect nou, specializat pe un singur brand, care se intampla sa fie si pasiunea lui. Iar lucrurile facute din pasiune, de cele mai multe ori sunt facute cum trebuie.

Il stiu de mult timp. Decizia lui de a-si face propria afacere a fost una de bun augur. Prima data cand si-a deschis service-ul avea doar doua elevatoare, si o curte generoasa in stanga cladirii. Astazi lucrurile stau cu totul altfel, afacerea fiind extinsa, iar curtea redusa la cativa metri patrati.

Pe langa toata aparatura de ultima generatie pe care o are si care multor service-uri multimarca le lipseste (nu peste tot vei putea sa iti schimbi supapele de la simeringuri intr-o dupa amiaza, de exemplu, pentru asta avand nevoie de scule speciale) cred ca cea mai de valoare resursa a lui sunt oamenii.

E de ajuns sa vii aici de cateva ori si vei deveni prieten cu cei care lucreaza la masina ta iar asta nu e ceva peste care sa treci usor. Gandeste-te cum ar fi ca un bun prieten al tau sa fie cel care iti repara masina. Ar putea sa iti ofere sfaturi din experienta acumulata peste ani cand nu esti sigur daca sa schimbi o piesa sau sa mai continui cateva luni, pana primesti marirea aia de salariu. Cati mecanici stau de vorba cu tine cand lucreaza la masina si iti spun care e drumul corect pe care sa mergi? Putini!

Asta e ceea ce face diferenta. De fiecare data cand ma duc la Bimmer Service, desi sunt cu inima indoita, gandindu-ma la cat va trebui sa platesc la noua reparatie si oare ce o mai fi in neregula cu masina, cel putin stiu ca am parte de servicii ireprosabile, fara sa imi fie frica ca voi fi convins sa schimb ceva nu e nu stricat sau ca cei care lucreaza la masina mea, nu stiu practic cum sa o faca.

Iar acest ultim punct este esential pentru ca, desi pare usor, sa stii exact ce ai de facut cand ai de schimbat o piesa e lucru mare. Sigur, majoritatea mecanicilor par ca stiu ce fac, dar atunci cand esti specializat pe un singur brand, stii exact ce ai de facut, astfel operatiunea durand mai putin, orele de manopera facturate fiind limitate iar calitatea muncii de nivel inalt.

VEZI LUCRAREA ZILEI la Bimmer Service 

Un exemplu in acest sens l-am trait pe pielea mea, cand am avut nevoie de schimbarea unei incuietori la masina. Vorbisem cu Robert in prealabil, dar fiind foarte ocupati, baietii nu m-au putut programa in ziua in care voiam eu si am decis sa ma duc la un alt service, mai apropiat, unul care imi ‘inspira’ mie incredere. Aceasta a fost poate una din cele mai mari greseli pe care le-am facut.

Nu numai ca am ajuns sa petrec 8 ore la service pentru o operatiune de altfel banala, dar am mai si plecat cu incuietoarea defecta si fara nici macar niste scuze sincere. A doua zi m-am dus la Bimmer Service unde aceeasi operatiune din ziua precedenta a durat 2 ore si problema a fost rezolvata mult mai usor pur si simplu datorita cunostintelor baietilor de acolo.

Asta e ceea ce face diferenta, pentru mine, fata de alte service-uri. Nu e numai caldura cu care esti primit de oameni care impartasesc aceeasi pasiune pentru brand dar si faptul ca sunt buni profesionisti, care stiu exact cum si unde sa lucreze pentru ca tu sa nu pierzi timp, bani sau nervi cu probleme ce pot fi usor rezolvate", povestește Gabriel Nica, client Bimmer Service