MENIU

Bilanț tragic în Grecia: Cel puțin 15 morți, după ce o barcă plină cu migranţi s-a scufundat

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Cel puţin 15 persoane au murit după ce o barcă plină cu migranţi s-a scufundat în largul insulei greceşti Lesbos. Anterior, autorităţile au anunţat zeci de dispăruţi după scufundarea unei alte ambarcaţiuni care ar fi transportat aproximativ 95 de persoane în largul Insulei Kythira din apropierea Peninsulei Peloponez.

Cele 15 cadavre au fost descoperite în apropierea insulei învecinate din largul coastei Turciei după ce o barcă ce transporta în jur de 40 de persoane s-a scufundat şi vânturi violente suflau în zonă, a anunţat paza de coastă elenă într-un comunicat.

Cinci persoane au fost de asemenea salvate şi operaţiunile pentru salvarea altor trei erau în desfăşurare, au precizat autorităţile.

Cu câteva ore mai devreme, paza de coastă a fost alertată că o barcă cu pânze era în primejdie în apropierea Insulei Kythira.

Barca cu pânze s-a scufundat lângă portul Diakofti. Unii dintre supravieţuitori au reuşit să înoate până la ţărm, iar o operaţiune combinată implicând nave în larg şi serviciile de pompieri şi poliţie la mal a dus la recuperarea a 80 de persoane.

Anterior, autorităţile au anunţat zeci de dispăruţi după scufundarea unei alte ambarcaţiuni care ar fi transportat aproximativ 95 de persoane în largul Insulei Kythira din apropierea Peninsulei Peloponez.

Mai multe articole despre:
grecia barca scufundata migranti morti grecia