MENIU

Bilanţ DNA - Câte dosare au fost finalizate în aprilie?

<p>Bilanţ DNA - C&acirc;te dosare au fost finalizate &icirc;n aprilie?</p>

23 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 43 de inculpați au rămas definitive din dosarele Direcţiei Naţionale ale Corupţiei, în aprilie.

În luna aprilie, din dosarele de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 23 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 43 de inculpați.

Printre persoanele condamnate se află un președinte consiliu județean, un judecător, un procuror, un grefier,doi avocați, doi primari, doi viceprimari, un președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal şi un adjunct al șefului unui Inspectorat Școlar Județean.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 43 de inculpați sunt cuprinse între 7 ani închisoare și 6 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei.

Claudiu Dumitrescu, procuror-șef al Secției de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție din cadrul DNA, a declarat miercuri că numărul de cauze penale privind infracțiuni împotriva intereselor financiare a crescut cu 45% în 2014 față de anul 2013, iar DNA avea în lucru, la sfârșitul anului trecut, 1.495 de astfel de dosare.

"DNA, în anul 2014, avea pe rol 1.495 de cauze penale privind infracțiuni împotrivă intereselor financiare, cu 45% mai mult decât în 2013. Deci, din punctul meu de vedere, sistemul de control în ceea ce privește identificarea și constatarea neregulilor și a suspiciunilor de fraudă funcționează destul de bine. Tot din punct de vedere statistic, anul trecut DLAF ne-a trimis 87 de acte de control, iar celelalte organisme de gestiune ne-au trimis 150 de acte de control. Sunt și sesizările din oficiu, 195 într-un an, suficient de multe pentru DNA", a spus procurorul șef Claudiu Dumitrescu, la un seminar.

El a arătat că în anul trecut a crescut și numărul persoanelor trimise în judecată a€” 149 a€” și a crescut valoarea prejudiciilor din aceste dosare.

Mai multe articole despre:
DNA bilant DNA dosare finalizate