MENIU

Bilanțul a devenit ÎNFRICOȘĂTOR la cutremurul din Mexic. 3 zile de doliu

Preşedintele Mexicului a decretat trei zile de doliu după seismul de 8,2 pe Richter care a provocat moartea a cel puţin 65 de oameni. Bilanţul este aşteptat însă să crească, în condiţiile în care în sudul ţării zeci de clădiri s-au prăbuşit, iar salvatorii fac eforturi disperate pentru găsirea supravieţuitorilor. 

Cel puţin 65 de oameni au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,2 pe Richter a avut loc în largul coastelor Mexicului. Acesta este ultimul bilanț al seismului uriaș, iar autorităţile spun că bilanţul ar putea creşte.

Bilanţul seismului de vineri, din Mexic, cel mai puternic din ultimele opt decenii din ţara latino-americană, a crescut la 65 de morţi, relatează Reuters.

Seismul este cel mai puternic resimţit în Mexic în ultimul secol. În urma cutremurului, a fost declanşată o alertă de tsunami valabilă pentru 8 ţări, iar autorităţile din Mexic au demarat evacuarea de urgenţă a zonelor de coastă. Doi turişti români pe care familia i-a dat dispăruţi au fost găsiţi teferi.

Imaginile filmate de martori arată cum clădirile şi stâlpii se mişcau în mod periculos. În miezul nopţii, mii de oameni au ieşit pe străzi, unii îmbrăcaţi în pijamale. Televiziunile şi-au încheiat transmisiile.

Printre victimele seismului se numără şi doi copii. Unul a murit după ce un zid a căzut, iar un al doilea a murit în spital, după ce s-a oprit energia electrică. Alte persoane au murit după ce o casă s-a prăbuşit în statul Chiapas.

Mai multe articole despre:
cutremur Mexic cutremur Mexic