MENIU

Biciclete date elevilor din Pungeşti prin finanţarea Chevron; ISJ: Şi alte fundaţii au primit acord

Chevron le dă elevilor din Pungeşti biciclete

Cincizeci de biciclete au fost donate, vineri, mai multor elevi din comuna vasluiană Pungeşti, de către o fundaţie care a primit finanţare de la compania Chevron, şeful ISJ Vaslui spunând că aşa cum a dat acordul şi altor fundaţii să facă donaţii, trebuia să dea "acceptul şi acestei fundaţii".

Cincizeci de elevi navetişti din comuna vasluiană Pungeşti au primit cadou câte o bicicletă de la o fundaţie din Iaşi, susţinută financiar în acest demers de compania Chevron, care desfăşoară operaţiuni de explorare a gazelor de şist în zonă.

Acţiunea s-a desfăşurat în curtea şcolii din localitate, doar în prezenţa părinţilor copiilor, fără participarea vreunui cadru didactic.

Lista cu elevii care au primit biciclete a fost întocmită de conducerea şcolii, pe baza rezultatelor la învăţătură din anul şcolar care tocmai s-a încheiat.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a spus că orice ajutor este binevenit şi că aşa cum a dat acordul şi altor fundaţii să facă donaţii, trebuia să dea "acceptul şi acestei fundaţii".

"Dacă o fundaţie sau o organizaţie non-guvernamentală vrea să ajute o şcoală, nu am cum să mă opun. Suntem un judeţ sărac, cu o populaţie nevoiaşă şi, de aceea, orice ajutor este binevenit. Nu am văzut nicăieri vreo siglă aChevron, pe biciclete sau pe vreun pliant. Aşa cum am dat acordul altor fundaţii, care au făcut cadouri şi donaţii la elevi, trebuia să dau acceptul şi acestei fundaţii", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Compania Chevron deţine patru acorduri de mediu în judeţul Vaslui pentru explorarea gazelor de şist, în localităţile Siliştea - Pungeşti, Păltiniş - Băceşti, Popeni - Găgeşti şi Puieşti. De asemenea, compania petrolieră a obţinut, în baza acordului de mediu şi a altor avize de la alte autorităţi, şi două autorizaţii de construire pentru amenajarea platformelor pe care sunt sau urmează să fie montate sondele de explorare de la Siliştea - Pungeşti şi Puieşti.

Până în prezent, Chevorn a început lucrările de foraj în comuna Pungeşti.

După ce compania Chevron a obţinut, în 3 octombrie 2013, autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, la Pungeşti au avut loc mai multe proteste violente ale localnicilor.