MENIU

Beneficiile uimitoare ale scorțișoarei pentru corpul tău

Scortisoara este condimentul perfect pe care il poate folosi o persoana care vrea sa slabeasca. O jumatate de lingurita adaugata in mancare va accelera metabolismul, ceea ce va duce la arderea mai rapida a celulelor adipoase. In plus, iti confera rapid o senzatie de satietate si reduce pofta de mancare, scrie dietetik.ro.

Alte beneficii:
 
Creste capacitatea cerebrala
 
Tine pe biroul tau un baton de scortisoara si miroase-l ori de cate ori iti piere cheful de lucru sau inspiratia. Numai mirosul acesteia iti creste puterea de concentrare si de memorare, asa ca poti chiar sa-ti incepi ziua cu o cafea in care ai presarat putin praf magic.
 
Previne diabetul si bolile cardiace
 
Scortisoara poate contribui la prevenirea bolilor de inima si a diabetului de tip 2, gratie efectului asupra glucozei din sange. Un stidiu realizat pe persoane diabetice, care au primit zilnic cate un sfert de lingurita de scortisoara, timp de 40 de zile, a demonstrat ca nivelele colesterolului rau si trigliceridelor erau mult mai mici. Asta inseamna ca inima ta va fi protejata de afectiuni precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Previne cancerul
 
Scortisoara inhiba actiunea unor enzime care contribuie la inmultirea celulelor si poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase de leucemie sau limfom.
 
Calmant
 
Condimentul aromat poate fi folosit cu succes, sub forma de ceai, in tratarea durerii, caci contribuie la relaxarea muschilor. Scapi astfel de migrene, dureri menstruale, de masea sau alte dureri usoare.
 
Imbunatateste circulatia
 
Daca ai probleme cu circulatia, apeleaza cu incredere la scortisoara. Aceasta subtiaza sangele, ceea ce inseamna ca toate organele vor fi mai bine oxigenate si irigate. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
corp beneficii scorţişoară uimitor