MENIU

Beneficiile consumului de pepene roşu. Ce afecţiuni previne

<p>Beneficiile consumul de pepene roşu. Ce afecţini previne</p>

Pepenele roşu este cel mai răcoritor fruct în verile călduroase. O cură de pepene roşu ne vitaminizează, întăreşte sistemul imunitar şi poate reduce inflamaţiile care pot apărea, precum astmul, diabetul sau ateroscleroza.

În urma mai multor studii, cercetătorii spun că există multe beneficii ale consumului de pepene roşu pentru sănătate. De exemplu, 100 de grame de pepene roşu conţin 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, B6, B12, dar şi numeroase minerale, precum fier, calciu, magneziu sau fosfor, scrie Adevărul.

Consumul de pepene roşu poate aduce beneficii şi în ameliorarea durerilor provocate de osteoartită şi poate conferi o flexibilitate a membrelor. Pentru că are un conţinut important de potasiu, pepenele roşu poate ţine departe formarea pietrelor la rinichi şi creşterea acestor. Mai exact, consumul de pepene roşu reduce concentraţia de acid uric din sânge şi are proprietăţi diuretice.

Pentru că are un conţinut foarte scăzut de grăsimi şi colesterol şi un nivel crescut de antioxidanţi, consumul de pepene roşu poate ajuta organismul în lupta contra radicalilor liberi, protejează vasele de sânge şi împiedică îngroşarea pereţilor arteriali.

Datorită conţinutului de vitamine, săruri şi aminoacizi, consumul de pepene roşu poate combate anxietatea, stresul sau atacul de panică. Trei felii de pepene consumate în fiecare dimineaţă vă pot aduce relaxarea pentru toată ziua. De asemenea, există studii care spun că pepenele roşu te ajută să te concetrezi mai bine pe parcursul zilei.

Consumul de pepene roşu aduce beneficii şi pentru piele, întrucât are o serie de nutrienţi.

Există şi numeroaase tratamente cosmetice care au în conţinut pepene roşu. Cosmeticienii spun că îţi face pielea mai strălucitoare şi mai fină. Pepenele roşu este ideal pentru hidratarea tenului uscat, ajută la exfolierea delicată a pielei reziduale şi, mai spun specialiştii, stimulează producţia de colagen, conferind fermitate tenului.

 

 

 

Mai multe articole despre:
sănătate pepene pepene roşu