MENIU

Bei energizate? Iată la ce riscuri te expui

<p>Ce pericole ascund băuturile energizante?</p>

Obișnuiești să bei fel și fel de sucuri din comerț care te energizează? Specialiștii avertizează că acestea au foarte multe efecte negative decât pozitive asupra sănătății.

Energizantele îți pot da energia de care ai nevoie, dar îți pot face și rău. Și asta pentru că ele conțin cantități periculoase de cofeină, zahăr și alte ingrediente care pot provoca mai mult rău decât bine. Unele studii au arătat că un consum regulat de băuturi energizante poate avea efecte negative asupra tensiunii arteriale, ritmului cardiac și a bunei funcționări a creierului, scrie clickpentrufemei.ro.

Cantitățile mari de zahăr care se găsesc în băuturile energizante pot duce la creșterea zahărului din sânge, probleme stomatologice și creșterea în greutate. Înainte de a cumpăra o băutură energizantă, verific-o atent pentru a vedea cât de mult zahăr se găsește în aceasta. Compară apoi cu un suc și vei descoperi că băuturile energizante conțin mai mult zahăr decât un suc din comerț.

Copiii care beau astfel de băuturi se expun la un risc mai ridicat decât adulții. Întrucât ei sunt în creștere, aceste pericole ar putea avea efecte negative mari asupra sănătății lor. Dacă știi că cel mic consumă astfel de băuturi energizante, vorbește-i despre alternative sănătoase pentru el, cum sunt apa, sucul de fructe sau laptele.

Cantitățile mari de cofeină și zahăr poate duce la deshidratare. Un organism deshidratat nu poate funcționa așa cum trebuie. Dacă bei totuși o astfel de băutură, încercă să consumi imediat și un pahar mare de apă, pentru a te menține hidratat.