MENIU

Bebeluş suspectat de sindrom hemolitic-uremic, transferat din Covasna la Bucureşti. UPDATE

<p>Doi bebeluşi din Argeş diagnosticați cu enterocolită, transferaţi la Bucureşti</p>

Un copil din județul Covasna suspectat de sindrom hemolitic-uremic (SHU) va fi transferat în cursul zilei de miercuri, 2 martie, de la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe la Spitalul "Marie Curie" din București.

UPDATE 20:45 Fetița de opt luni care a fost adusă miercuri de la spitalul din Sfântu Gheorghe la Spitalul "Marie Curie" nu are Sindrom Hemolitic Uremic, a declarat pentru Agerpres dr. Mihaela Bălgrădean.

Copilul va rămâne totuşi internat pentru investigații.

UPDATE 18:50 Elicopterul SMURD cu care bebeluşul a fost transferat din Sfântu Gheorghe la Bucureşti a aterizat, în urmă cu câteva minute, pe Aeroportul "Henri Coandă" din Capitală.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, este vorba despre o fetiţă în vârstă de opt luni care prezintă anemie, cu suspiciune de Sindrom Hemolitic Uremic.

Copilul a fost internat inițial la Spitalul din Sfântu Gheorghe, dar medicii au decis că se impune transferul său la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" din Capitală pentru a fi evitate complicațiile. Fetiţa va fi internată la Secția de nefrologie a spitalului bucurestean, unde vor fi efectuate investigații suplimentare.

În prezent, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" mai sunt internați patru copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic. Miercuri, 2 martie, copilul din Mioveni internat inițial în stare gravă în secția de Terapie Intensivă a fost transferat pe secția de Nefrologie, ca urmare a ameliorării stării sale.

Toți cei patru copii aflați încă sub tratament sunt internați în secția de Nefrologie, trei dintre aceștia efectuând dializă peritoneală.

Sub coordonarea Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentului (ANSVSA), echipele mixte ale DSVSA și DSP vor continua controalele până la identificarea tuturor surselor care au dus la îmbolnăvirea copiilor.

De asemenea, Ministerul Sănătății reamintește că a definitivat setul de măsuri și recomandări privind normele de igienă, normele de comportament în colectivități și educație sanitară pe care l-a transmis Ministerului Educației pentru a fi diseminate în unitățile școlare.