MENIU

Bebeluş de trei luni, mort din cauza nitriţilor

<p>Povestea rom&acirc;ncei care și-a v&acirc;ndut copilul pentru 11.000 de lire sterline</p>

Moartea unui bebeluş readuce în actualitate scandalul nitriţilor din pânza freatică. Băieţelul de doar trei luni a murit, luni, în localitatea gălăţeană Vânători, iar medicii spun că analizele preliminare arată o intoxicaţie severă cu substanţa chimică. Autorităţile locale vin cu o variantă care îi contrazice pe specialişti, sugarul ar fi murit după ce s-ar fi înecat cu o muscă.

Alin ar fi împlinit, luni, trei luni.

"A început să geamă, să se învineţească, dar acum s-a învineţit şi l-am scos la aer şi după aia am chemat Salvarea", povesteşte bunica bebeluşului.

Echipajul cu asistent a avut suspiciuni că ar fi vorba despre o intoxicaţie cu nitriţi, aşa că a cerut ajutor de la echipajul de urgenţă. Copilul a fost resuscitat de medici până când a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, iar acolo manevrele au continuat, însă în zadar. Testele rapide au arătat că în sângele copilului există o concentraţie mai mare decât cea letală a unui compus al nitriţilor, substanţă care blochează alimentarea cu oxigen a organismului.

În judeţ au fost mai multe altfel de cazuri, de aceea mamele sunt sfătuite să nu folosească apa din fântâni sau alte surse.

Bunicii sugarului nu cred că mama i-ar fi dat copilului apă din fântână sau din reţeaua locală.

Primarul localităţii Vânători nu ţine cont de specialişti şi vine cu o altă variantă. "Copilul a aspirat lapte cu o muscă", spune Sicuţa Murgu.

Numai că necropsia micuţului nici măcar nu a fost făcută. Aceasta va fi făcută de medici abia marţi dimineaţă.