MENIU

BBC: Transfăgărașanul, printre cele mai riscante șosele din lume

<p>Accident pe Transfăgărăşan. Un microbuz a lovit un SUV</p>

BBC a compilat o selecție a unora dintre cele mai riscante șapte șosele din lume, în care Transfăgărășanul se află pe locul 3. Clasamentul a fost realizat pe baza răspunsurilor colectate de site-ul quora.com, un site specializat de întrebări și răspunsuri, scrie cluj.travel.

Pe primul loc în acest clasament se află un drum din Madagascar, iar pe locul secund, o trecătoare din India. Despre Transfăgărășan, BBC: "Deși binecunoscut în lumea pasionaților de automobile – cei 90 km de viraje ac-de-păr și pantele spectaculoase i-au adus titlul de "cel mai bun drum din lume", din partea echipei Top Gear – puțini șoferi obișnuiți știu despre al doilea cel mai înalt drum al României".

Construit ca un drum militar, în caz de invazie, în anii 1970, șoseaua unește cei mai înalți doi munți din Carpații Sudici, Moldoveanu și Negoiu, și atinge o altitudine de 2034 de metri.

Site-ul britanic citează apoi un șofer din România care spune că Transfăgărășanul este distractiv, dacă îți place să schimbi vitezele tot la 3-4 secunde.

VEZI TOPUL AICI