MENIU

Băutura zeilor. Are efecte miraculoase. Ce este miedul

Băutura zeilor. Are efecte miraculoase. Ce este miedul

Cercetătorii suedezi au descoperit că o băutură alcoolică realizată dintr-un amestec de miere fermentată şi apă, pe baza unor reţete vechi, ar putea constitui un remediu în lupta privind rezistenţa la antibiotice.

Împreună cu responsabili de la o fabrică de bere, cercetătorii suedezi au studiat îndelung albinele şi mierea produsă de acestea şi au lansat propria versiune de băutură mied, denumită “elixirul vânătorului de miere”.

“Miedul este o băutură alcoolică făcută numai din miere şi apă şi era considerată băutura zeilor, iar cei care o consumau susţineau că devin nemuritori sau că au o stare de sănătate mai bună. Era consumată de vikingi şi de reprezentanţii altor culturi precum mayaşii, egiptenii şi era băută pentru că era considerată o băutură foarte benefică”, afirmă Tobias Olofsson, de la Universitatea Lund.

Într-un studiu anterior, publicat în 2014, Tobias şi Alejandra Vasquez au descoperit că o bacterie lactică din stomacul albinelor, amestecată cu miere, poate ajuta la vindecarea unor răni cronice la cai, care s-au dovedit rezistente la tratament. Respectivele bacterii au capacitatea să elimine toţi patogenii umani împotriva cărora au fost testate, inclusiv pe cei care s-au dovedit a fi rezistenţi. Bacteriile reuşesc acest lucru prin producerea a sute de substanţe antibacteriene care acţionează asemenea antibioticelor.

Sursa: doctorulzilei.ro

Mai multe articole despre:
sănătate miere băutură mied ce este miedul