MENIU

BĂTAIE de JOC la Bacău. Toalete publice de 250.000 de lei, care nu FUNCŢIONEAZĂ

Toaletele publice modernizate din Bacău, nefuncţionale

Un sfert de milion de lei au costat trei toalete publice în Bacău. Deşi primăria a anunţat că vor fi deschise acum şapte luni, uşile sunt închise şi la această oră. Acum, municipalitatea vrea să le privatizeze, ceea ce înseamnă că oamenii vor plăti pentru a intra în toaletele construite din banii lor. Chiar şi aşa, municipalitatea şi-ar recupera investiţia în 30 de ani.

Deşi construcţia celor trei grupuri sanitare a fost finalizată de aproape un an, nici astăzi ele nu sunt funcţionale.
Asta deşi primăria promitea că la sfârşitul lunii aprilie grupurile sanitare vor fi funcţionale.

"Motivul pentru care in acest moment ele nu sunt functionale tine de pasii obligatorii pe care Primaria trebuie sa-i parcurga atunci cand organizeaza o licitatie, din cauza personalului insuficient aceste toalete vor fi deservite de catre o firma specializata care va castiga licitatia organizata in acest sens. Pana la sfarsitul lunii aprilie estimam ca ele vor fi functionale", spune primăria.

Băcăuanii sunt nevoiţi şi acum să le folosească pe cele ecologice.

În total, cele trei toalete publice au costat 250.000 de lei. După construcţia lor, Consiliul Local a constatat că ar fi nevoie de 12 angajaţi care să se ocupe de ele şi a decis externalizarea serviciului. Săptămâna viitoare va fi organizată o licitatie.

 Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău: "Pretul de pornire al licitatiei este de 7 lei/mp/luna pentru toaletele din Parcul Trandafirilor şi Cancicov repsectiv 5 lei/mp/luna pentru toaleta din Parcul Nord".

Dacă le-ar închiria pe toate trei, Primăria ar avea nevoie de 30 de ani pentru a-şi recupera investiţia.