MENIU

Băsescu, reclamat din nou la CNCD pentru declaraţii privind romii

Băsescu, reclamat din nou la CNCD pentru declaraţii privind romii

Preşedintele Traian Băsescu a fost din nou reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), de organizaţia Romani CRISS, după ce a făcut joi o serie de declaraţii privind "clanurile de romi".

Romani CRISS a depus o nouă plângere la CNCD prin care solicită sancţionarea preşedintelui Traian Băsescu pentru "atacurile rasiste" la adresa romilor, se arată într-un comunicat al organizaţiei, scrie mediafax.ro. 

În continuare, ONG-ul reproduce declaraţia de miercuri a preşedintelui: "Clanurile de romi au protecţie politică, care, de regulă, este însoţită şi de protecţie a instituţiilor statului care vizează lupta împotriva crimei organizate şi acesta a fost motivul pentru care în CSAT s-a emis hotărâre specială care vizează lupta împotriva crimei organizate încă din anul 2009. La vremea aceea, crima organizată la nivel local era încă o problemă neatinsă. După hotărârea CSAT s-au constituit structuri mixte, procurori, SRI, poliţie, DGIPI, care au început lupta împotriva acestor clanuri şi convingerea mea este că statul va câştiga lupta cu aceste clanuri".

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Romani Criss CND