MENIU

Baronii PSD îi umilesc pe procurorii DNA. "Oricum dăm amnistia"

Secretarul general interimar al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, marţi seara, la un post TV, că preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a fost audiat la DNA într-un dosar în care e vizat Liviu Dragnea. Ştefănescu a spus că Oprişan i-a anunţat pe procurori că PSD va da legea amnistiei şi graţierii.

Preşedintele CJ Vrancea a fost întrebat despre partidele de vânătoare la care a participat alături de Dragnea şi alţi lideri social-democraţi, dar şi afacerişti, judecători şi poliţişti.

"Ăsta s-a înfuriat! Cum adică, mă întrebaţi pe mine ce am vorbit şi am făcut cu prietenii mei acum 9-10 ani de zile? Credeţi că ne puneţi nouă căluşul în gură? Vom continua să modificăm legile şi oricum vom da legea aministiei şi graţierii", a declarat Codrin Ştefănescu, citat de Adevarul.

Tema unei ordonanțe privind amnistia și grațierea nu este nouă în PSD. Potrivit unor surse social-democrate, printre cei care s-au opus a fost chiar premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit unor surse din conducerea partidului, ministrul Justiției trebuie să găsească o soluție până la finalul anului pentru cei care au fost condamnați pe nedrept, informează Realitatea TV.

Dragnea a cedat! Îi cere lui Toader soluție pentru amnistie și grațiere

Variantele avute în vedere sunt o ordonanță sau un proiect de lege privind folosirea protocoalelor între servicii şi instituţii din justiţie, inclusiv posibilitatea ca cei care se consideră nedreptățiți să poată să ceară revizuirea sentinţelor.

Tudorel Toader este cel responsabil să găsească o rezolvare pentru că liderii PSD își doresc ca decizia sa fie asumată de ministrul Justiției. Ulterior, Comitetul Executiv Național al PSD va fi cel care va aproba soluția finală, au mai precizat surse din conducerea partidului.