MENIU

Barca răsturnată pe râul Mureș - victimele erau rude! Ce au făcut chiar înainte de tragedie - detaliul făcut public de anchetatori

Continuă căutările pe râul Mureș, după ce o barcă în care erau 3 familii s-a răsturnat. Un copil de 3 ani a murit sub privirea disperată a mamei lui, iar alţi doi minori şi doi adulţi sunt daţi dispăruţi și la această oră. Misiunea de salvare este în dinamică - 17 pompieri timișeni și alți 13 pompieri arădeni încearcă din răsputeri să-i găsească pe cei dispăruţi, cu 4 autospeciale și 4 scafandri. În acest timp, barcagiul a fost reţinut de poliție şi este acuzat de ucidere din culpă. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Cele trei familii din comuna Smelac, cinci adulți și șase copii, erau rude și și-au petrecut ziua la iarbă verde. Au vrut să îl sărbătorească pe cel mai mare dintre copii - Robert, care tocmai făcuse 11 ani.

Pe înserat, au urcat cu toții în barca șubredă de lemn, condusă de un bărbat de 33 de ani. Voiau să traverseze râul pentru a ajunge în portul din localitatea Periam. Niciunul nu purta însă vesta de salvare și, aproape de destinație, la nici 3 metri de mal, ambarcațiunea s-a răsturnat. Cu toții au căzut în apa rece ca gheaţa şi disperaţi au strigat după ajutor. 

Băiețelul de 3 ani nu a rezistat mult timp și a sfârșit sub ochii mamei. Ceilalți 7 turiști și conducătorul bărcii au reușit să ajungă singuri la mal. 
Barcagiul care deține ambarcațiunea nu are certificat de conducător, iar barca nu era nici măcar înmatriculată. Mai mult, acesta consumase băuturi alcoolice înainte să preia cârmele. 

Pentru cei dispăruţi, a început o operaţiune contracronometru de căutare. Căutările au fost reluate și în adâncuri. 

Mai multe articole despre:
barca rasturnata barca mures raul mures