MENIU

Bărbatul care şi-a legat copilul de copac, maltratându-l, internat la psihiatrie

Bărbatul care şi-a dus copilul într-o pădure, l-a legat de un copac şi l-a tăiat pe mâini, pe picioare şi pe burtă a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, unde va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul faptei, anunţă news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Laura Minea, în urma audierilor s-a luat măsura ca bărbatul de 39 de ani să fie transportat şi internat la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, acolo unde medicii îl vor investiga pentru a decide dacă a avut sau nu discernământ.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate şi rele tratamente aplicate minorului, cercetările fiind coordonate de un procuror al Parchetului Judecătoriei Buzău.

Ieri, bărbatul, din localitatea buzoiana Bozioru, şi-a dus copilul în vârstă de 12 ani într-o pădure, unde l-a legat de un copac şi l-a tăiat cu cuţitul pe mâini, pe picioare şi pe burtă. El a filmat agresiunea si i-ar fi trimis imaginile mamei băiatului, pentru a se răzbuna pe aceasta, pe motiv că l-a părăsit şi a plecat în Spania.

Femeia a luat legatura cu Consulatul român, care a alertat Poliţia. Oamenii legii l-au reţinut şi i-au întocmit un dosar penal.

Cercetările sunt coordonate de un procuror al Parchetului Judecatoriei Buzău. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă ani grei de închisoare pentru lipsire de libertate şi rele tratamente aplicate minorului. 

Mai multe articole despre:
măsuri internat bărbat decizii psihiatrie