MENIU

Bărbat reținut pentru trafic de droguri de mare risc și santaj. Un elev de la un liceu din Satu Mare, folosit drept intermediator

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a comercializat droguri prin intermediul unui elev pe care l-a şi şantajat.

"Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, inculpatul a comercializat în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), inclusiv prin intermediul unui minor, elev al unui liceu din municipiul Satu Mare.

De asemenea, l-a ameninţat în mod repetat pe minor cu exercitarea unor acte de violenţă, constrângându-l astfel să-i remită o sumă de bani pe care pretindea că i-o datorează dintr-o activitate anterioară de intermediere a comercializării de droguri.

Presiunile efectuate în mod constant asupra persoanei vătămate minore i-au inspirat acesteia o stare de puternică temere observată de un profesor consilier din cadrul unităţii de învăţământ, care a sesizat Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare.

În cursul zilei de ieri, bănuitul a fost prins în flagrant delict după ce a primit, din partea unei persoane, 1.500 de lei pretins datorată de victima minoră.", informează Poliția Română, într-un comunicat de presă.

Asupra sa au fost găsite, de asemenea, și o cantitate de droguri de mare risc (3-CMC), precum şi suma de 2.000 lei. A fost ridicat şi un cântar electronic de mare precizie, cu urme de substanţă albă cristalină.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

"Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, precum şi de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română", mai arată comunicatul citată.

Mai multe articole despre:
barbat retinut trafic droguri santaj elev satu mare