MENIU

Anunț incredibil despre banii dați de Viktor Orban cluburilor românești Sepsi și Csikszereda

Viktor Orban

Ministerului Finanţelor şi ANAF-ului li s-a solicitat să investigheze dacă banii pe care guvernul maghiar condus de Viktor Orban îi oferă celor două cluburi de fotbal, Sepsi şi Csikszereda, respectă legislaţia României.

Deputatul PNL de Alba, Florin Claudiu Roman, le-a cerut Ministerului Finanţelor şi ANAF-ului să investigheze dacă banii pe care guvernul maghiar condus de Viktor Orban îi oferă celor două cluburi de fotbal, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Csikszereda, respectă legislaţia României, a scris gsp. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe joacă în Liga 1, Csikszereda în Liga a 3-a.

Totul a plecat de la dezvăluirile din noiembrie 2018, făcute de gsp, cu privire la finanţarea de care beneficiază Sepsi Sfântu Gheorghe şi Csikszereda (Miercurea Ciuc) din partea Guvernului Ungariei.

Un deputat din Parlamentul României a făcut o solicitare oficială către două instituţii mari ale statului, Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, dorind să afle dacă susţinerea pe care Budapesta o oferă respectă legislaţia de pe teritoriul României.

Florin Claudiu Roman, deputat PNL de Alba, a înaintat solicitarea ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici, şi președintelui ANAF la vremea respectivă, în decembrie 2018, Ionuţ Mişa, cărora le-a cerut răspunsul la două chestiuni:

1. În ce fel ajutorul financiar acordat de către Guvernul de la Budapesta pentru cele două cluburi respectă prevederile legislației din România cu privire la finanțarea cluburilor respective?

2. Să se precizeze dacă, în ultimii trei ani, Agenția Națională de Administrare Fiscală a întreprins verificări la cele două cluburi sportive şi, dacă răspunsul este pozitiv, care au fost rezultatele acestor controale

CINE A RĂSPUNS DE LA ANAF: UN REPREZENTANT UDMR :)

Adresa prin care ANAF i-a oferit un răspuns deputatului Florin Roman a fost semnată de secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Attila Gyorgy.

Acesta e reprezentant al UDMR şi a fost numit în această funcţie încă din 2014, printr-un ordin al lui Victor Ponta, care era prim-ministru la acel moment. Gyorgy a fost prodecan la Facultatea de Finanţe-Bănci din Academia de Studii Economice, conform gsp.