MENIU

Bani de la stat pentru tinerii din România: se dau până la 30.000 de euro. Ce trebuie să faci

Românii vor putea cere credite ieftine garantate de stat pentru a-și organiza nunta mult visată, pentru a-și cumpăra o mașină second hand, pentru a-și plăti chiria sau studiile. Totul, în cadrul a două programe ce urmează să fie promulgate pentru a intra în vigoare. Astfel, persoanele eligibile pot primi până la 30.000 de euro. Cei interesați de această sumă de bani trebuie să se adreseze băncilor înscrise în program. 

Este vorba despre programele Family Start și Student Invest prin care românii pot beneficia de credite garantate de stat de la 50 de mii de lei până la 75 de mii de lei pentru a acoperi cheltuieli legate de nuntă, botezuri, creșă, grădiniță, școală, cumpărarea unei mașini, studii sau chirie.

Acest lucru este benefic în special pentru liceeni care pentru viitor și-au ales facultăți costisitoare cum ar fi medicina unde taxa anuală depășește 9.000 de lei.

1.500 de lei pentru românii angajați la stat. Care este categoria ce va beneficia de această sumă

În urma modificărilor aduse programului va crește și vârsta maximă a beneficiarilor programului de la 31 de ani neîmpliniți așa cum era până acum la 40 de ani neîmpliniți fapt ce va duce la mărirea numărului de beneficiari.