MENIU

BACALAUREAT 2017. Un candidat a fost eliminat din examen, pentru că i-a sunat telefonul

BACALAUREAT 2017. Un elev din Şimleu Silvaniei a fost eliminat, luni, de la proba de limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat, din cauza telefonului mobil care a sunat în timpul probei, scrie agerpres.ro. 

BACALAUREAT 2017. "Un elev din Centrul de Examen Colegiul Tehnic 'Iuliu Maniu' Şimleu Silvaniei, de la Liceul Tehnologic 'Ioan Ossian' Şimleu Silvaniei, a fost eliminat din cauza unui telefon mobil care a sunat în timpul probei. Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat candidatul respectiv a pierdut, astfel, nu doar sesiunea din acest an, ci şi dreptul de a participa la următoarele două sesiuni", precizează luni, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Marcel Lucaciu. 

Potrivit aceleiaşi surse, în Sălaj s-au înscris la această sesiune a examenului naţional de bacalaureat 1.787 candidaţi, dintre care 1.599 din promoţia curentă şi 188 din seriile anterioare. 

Luni s-a desfăşurat prima probă scrisă, la limba şi literatura română, unde s-au înscris 1.683 absolvenţi, din care au fost prezenţi 1.583. 

"Lucrările candidaţilor vor fi transportate şi evaluate într-un alt judeţ. La rândul său, Sălajul va prelua şi corecta, la Centrul Zonal de Evaluare Liceul Tehnologic 'Voievodul Gelu' Zalău, lucrări dintr-un judeţ limitrof", se mai arată în comunicatul menţionat. 

Marţi va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă, primele rezultatele urmând să fie afişate în ziua de 5 iulie, când vor fi înregistrate şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, se vor afişa în data de 10 iulie 2017. 

Mai multe articole despre:
examen BAC edu.ro Bacalaureat 2017