MENIU

BACALAUREAT 2015. Incident la un liceu din Ialomiţa. Ce a păţit o elevă

<p>BACALAUREAT 2015. Incident la un liceu din Ialomiţa. Ce a păţit o elevă</p>

BACALAUREAT 2015. Incident la prima probă a BAC-ului în judeţul Ialomiţa. Unei eleve care susţinea examenul la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia i s-a făcut rău în timpul testării. Tânăra a primit îngrijiri medicale la cabinetul şcolii.

BACALAUREAT 2015. Din primele informaţii, absolventa de liceu era în evidenţele medicilor şcolari, ea suferind de anemie. Imediat după ce a primit subiectele, tânăra le-a spus supraveghetorilor săi că se simte rău, acuzând dureri de cap şi ameţeli.

Eleva a fost condusă la cabinetul medical şcolar al centrului de examen de la Liceul de Artă „Ionel Perlea” din Slobozia.

Barem Bacalaureat 2015. Subiecte Limba și literatura română la BAC 2015

Reprezentanţii centrului au solicitat şi intervenţia unui echipaj de ambulanţă. Din fericire, ea nu a părăsit centrul de examen şi a putut să continue proba la Limba şi Literatura Română a Bacalaureatului 2015, fără probleme, scrie Adevarul.ro.

„Într-adevăr unei tinere i s-a făcut rău la Liceul de Arte. Ea nu a fost însă scoasă din centrul de examinare şi a revenit în examen. I-au fost acordate toate îngrijirile medicale de care avea nevoie” a declarat Luminiţa Barcari, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa. Mai mult, la aceeaşi probă un elev a fost dat afară din centrul, fiind prins încercând să copieze cu ajutorul unui telefon mobil. Acest incident s-a petrecut la Liceul de Industrie Alimentară Feteşti.

Subiecte Bacalaureat 2015. Ce au primit elevii la proba de Limba și literatura Română

BACALAUREAT 2015. Astăzi încep probele scrise. Când se afişează rezultatele

Examenul de Limba Română va fi susținut de 150.000 de elevi, urmând să fie adaptat profilului clasei de liceu pe care a absolvit-o fiecare candidat.

Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat cursurile de profil uman sau pedagogic vor primi la examenul de Bac 2015 subiecte mai dificile decât cei care provn din clasele cu profil real sau tehnologic.

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE ROMÂNĂ. Subiecte Limba Română pe Edu.ro

BAC 2015. Calendarul examenului de Bacalaureat a fost modificat. Iată ce s-a schimbat

BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Azi se dă proba scrisă la limba şi literatură română

Candidații care doresc să predea lucrările înaintea expirării timpului maxim prevăzut în metodologie - 3 ore - pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor.

Niciun candidat nu mai poate intra sau părăsi sala după distribuirea subiectelor, decât dacă predă lucrarea scrisă. În cazuri excepționale, elevul poate părăsi sala, doar însoțit de un supraveghetor.

Bacalaureat 2015. Regulile examenului: Doar pastă sau cerneală albastră

entru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru.

Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală.

Dacă unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest fapt este consemnat de către asistenţii supraveghetori în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise.

Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele „Anulat".

Candidații își numerotează foile cu cifre arabe, în partea de jos a paginii și în colțul din dreapta, indicând pagina curentă și numărul total de pagini, sub forma 2/5, pentru a doua pagină din totalul de cinci.

Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

BACALAUREAT 2015. Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie

BACALAUREAT 2015. Rezultatele examenelor de Bacalaureat vor fi afişate cu o zi mai târziu decât era programat. Ca atare, elevii de clasa a XII-a vor afla notele pe 7 iulie, zi în care vor fi depuse şi contestaţiile, şi nu pe 6 cum era stabilit iniţial.

CITIȚI ȘI:

BACALAUREAT 2015. Luni încep probele scrise. Când se afişează rezultatele

BACALAUREAT 2015. Subiecte la Limba Româna

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE ROMÂNĂ. Încep probele scrise

Modele de subiecte Română Bacalaureat 2015

BAC 2015. Ce metode de copiat preferă elevii