MENIU

BAC 2015. Tot ce trebuie să știi despre metodele de supraveghere

BAC 2015. Controversele legate de căile ingenioase găsite de elevi pentru a trișa la examenul de Bacalaureat i-au forțat pe organizatori să înregistreze probele, atât video cât și audio.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, unitățile de învățământ care vor organiza examenul de Bacalaureat 2015 vor fi dotate cu camere video care înregistrează și audio.

Tehnologia va fi implementată, însă, în doar cinci la sută din școli. Ministrul Educației a precizat că sistemele video funcționează în toate șălile de examen din unitățile de învățământ, iar adăugarea posibilității de a înregistra audio este o recomandare pe care a făcut-o unor școli.

„Eu am recomandat, acolo unde există posibilităţi tehnice şi financiare, să se achiziţioneze aceste echipamente. Nu putem obliga unităţile de învăţământ, mai ales că bacalaureatul începe săptămâna viitoare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

BAC 2015. În ce constă supravegherea la examen

Toate comisiile de Bacalaureat, cele județene și cea din București, sunt obligate să înregistreze probele de la BAC 2015, atât în sălile de examen, cât și în locul unde se descarcă și se multiplică subiectele, precum și în sălile unde sunt corectate și depozitate lucrările scrise.

...............

Mari reduceri pe eMAG. Consultă întreaga ofertă AICI.

...............

Eforturile de surpaveghere sunt completate în Capitală de peste 3.200 de polițiști, care acționează suplimentar, astfel ca examenul de Bacalaureat 2015 să se desfășoare în liniște și siguranță.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, 1.800 de polițiști din structurile de ordine publică vor fi postați în zona unităților de învățământ, unde vor ajunge și 558 de polițiști de la rutieră și alții din alte structuri ale Poliției.

În București sunt aproape 1.900 de centre de examinare, care vor fi incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

BAC 2015. Ce riscă elevii care copiază

Cei care sunt prinși că trișează la Bacalaureat 2015 vor fi sancționați prin eliminarea din examen. Mai mult, ei primesc interdicție de a susține probele în următoarele două sesiuni.

Siguranța și corectitudinea au fost mereu două probleme ale examenului maturității în România.

Sunt numeroase metode prin care tinerii pot copia. Pixul cu bluetooth, care poate fi folosit atât pentru scris, cât și pentru ascultarea răspunsurilor, citite de un ”complice”, este una dintre cele mai răspândite.

Există elevi care află răspunsurile cu ajutorul telefonului mobil, fiind necesar doar un gadget dispune sistem handsfree.