MENIU

BAC 2014 SESIUNE AUGUST. PERLE HALUCINANTE la BACALAUREATUL DE TOAMNĂ

Perle de la Bacul de toamnă

Proba de limba şi literatura română a celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat a pus din nou la încercare imaginaţia adolescenţilor.

Profesorii corectori care au intrat ieri în centrele de evaluare au avut din nou parte de exprimări siropoase. Cei mai mulţi dintre elevi şi-au vărsat oful pe poezie, Bacovia şi Nichita Stănescu nefiind printre autorii preferaţi.

"Mă trezesc în fiecare zi şi mă rog să nu-mi pice iaraşi poezie şi chiar asta a picat, învat doar gen epic, puteţi să intelegeţi? Profa mea ne vorbea doar de Blaga, o frustrare.

Ne vedeam cred că şi la anul, e greu subiectul. Îmi exprima admiraţia pentru profesori, dar rămâneţi acasă….nu aveţi ce corecta la mine. ”, a scris unul dintre candidaţi. Petru unii dintre elevi poezia se rezumă doar la Eminescu, însă nici marele poet nu este pe înţelesul tuturo, scrie adevarul.ro.

Alţii au făcut confuzii majore între autori şi genurile literare: "Poezia Moromeţii a aparut de două ori în viaţa poetului Preda. Are 17 personaje Moromeţii dar cel mai tare e nea ilie.”

Bacovia a scris cele mai mari poeme ale literaturii precum: luceafarul şi mircea cel batrân"

„Ne-a dat Bacovia, super, voi scrie despre Mircea Eliade care are un roman celebru, Plumb" „Bacovia este de aceeasi vârstă cu Eminescu şi scriau în parcul uitat de lume"

Şi cerinţele la textul lui Gib Mihăescu au dat naştere unor răspunsuri greşite, pe alocuri hazlii: „Imperfectul scoate în evident faptul că acum este o întamplare în viaţa lui Gib Mihaescu." „Trasaturile genului epic sunt multe, dar cea mai cool cred că este ca are niste sentimente directe realizate prin poet." În privinţa rolului verbelor la timpul imperfect, unul dintre elevi a oferit un răspuns... personalizat: „Perfectul simplu îl foloseşte iubita mea care este olteancă, adică a făcut o acţiune de mult."

Mai multe articole despre:
BAC 2014 PERLE BAC 2014