MENIU

Azilele groazei - Marcel Ciolacu: „Se va demonstra că s-au pierdut și VIEȚI omenești. Statul este în alertă”

Azilele groazei - Marcel Ciolacu: „Se va demonstra că s-au pierdut și VIEȚI omenești. Statul este în alertă”

Marcel Ciolacu a participat, luni, la întâlnirea consultativă cu organizații nonguvernamentale pentru reforma sistemului de asistență socială din România.

Marcel Ciolacu a declarat că este convins de faptul că în azilele groazei au avut loc și pierderi de vieți omenești.

„Vom vedea cu toții, după anchetele făcute, se va demonstra că s-au pierdut și vieți omenești. Statul este în alertă. Vor fi mai puține cazuri, că se uită toată lumea. Trebuie să găsim un mecanism de colaborare cu autoritățile locale.

Cred că e prea permisivă legea. Să fie mutate persoane din Sectorul 6 în Maramureș. Nici autoritățile nu pot să vadă cum sunt cheltuiți banii. E o aberație. După cazul la Mureș, s-au salvat vieți omenești. Era o chestiune de zile până se întâmplau lucruri tragice. Nu mă simt confortabil în fața dumneavoastră fiindcă reprezint statul român. Vom veni cu o modificare, îmi mențin părerea că o instituție trebuie desființată, sunt prea multe suprapuse. Pentru persoanele cu dizabilități sunt.

România nu are un registru cu aceste pesoane, electronic”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a organizat, luni, o întâlnire consultativă la care va participa și ministrul Muncii, alături de reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale.

Discuția cu șefii ONG-urilor intervine după ce premierul Marcel Ciolacu a spus că este nevoie de reorganizarea unor instituții, mergând până la desființarea acelor instituții care și-au arătat inutilitatea.

În urma scandalului căminelor de bătrâni, doi miniștri, de la Ministerul Muncii și de la Ministerul Familiei, au fost schimbați din funcții.

Azilele groazei - Marcel Ciolacu vrea pedepse mai mari pentru rele tratamente în cămine!

 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că se face o analiză asupra nivelului pedepselor pentru cazuri precum cele comise în azilele din Voluntari, județul Ilfov, și Bărdești, județul Mureș, pentru o posibilă modificare a Codului Penal.

„Am dat spre analiză pedepsele pentru astfel de lucruri. Trebuie să facem o analiză foarte clară unde ne încadrăm cu nivelul pedepselor și dacă va trebui să modificăm Codul Penal în vreun sens să venim cu o modificare”, a spus Marcel Ciolacu.

Conducerea Prefecturii Mureș a fost DEMISĂ!

Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, că prefectul și subprefectul județului Mureș au fost demiși după ororile descoperite la un azil de bătrâni.

„S-au făcut controlale timp de o lună de zile. Am avut o discuție cu ministrul Cătălin Predoiu și am decis eliberarea din funcție a prefectului și subprefectului. S-a dispus un control, unul totuși anunțat. Trebuie să înțelgem că trebuie să le urmărim. Voi avea o întâlnire la guvern, cu toți reprezentanții ONG-urilor pentru a găsi modificări legislative pe care să facem până pe 31 august. Trebuie să privim lucrurile ca reacție a guvernului.

Am dat spre analiză pedepsele pentru astfel de fapte. Trebuie să facem o analiză să vedem dacă trebuie să modificăm codul penal, să venim cu această modificare. Am convenit decizia de demitere a prefectului și subprefectului de Mureș. Prefecții trebuie să se asigure în continuare că aceste lucruri nu mai există. Anumite instituții care nu funcționează trebuie desființate, cred asta în continuare”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Toți trebuie să plătească”

„La Mureș, ieri, au fost și procurorii. Facem o analiză clară și în privința sancțiunilor penale. Toți vor plăti, atât penal, cât și administrativ sau politic, dacă sunt implicați în ce înseamnă aceste centre”, a spus Marcel Ciolacu.