MENIU

Avocatul Poporului critică neinvitarea sa în dezbaterea pe legea 5G

Avocatul Poporului critică neinvitarea sa în dezbaterea pe legea 5G

Avocatul Poporului isi arata nemultumirea fata de neincluderea institutiei in dezbaterea publica pe subiectul legislatiei 5G. Avocatul Poporului a solicitat clarificari autoritatilor. (P) 

Nemultumirea vine in contextul in care Ministerul Transporturilor si al Comunicatiilor a organizat o dezbatere publica pe acest subiect in urma cu aproximativ 2 saptamani.

Noua versiune a proiectului de lege privind tehnologia 5G nu a fost agreata de toate partile interesate. Operatorii de telefonie mobila din Romania (AOMR – Asociatia Operatorilor Mobili din Romania) au cerut saptamana trecuta autoritatilor sa se faca modificari de fond la actuala propunere legislativa.

„O dezbatere atenta a prevederilor si implicatiilor acestei legi ramane o cerinta fundamentala pentru viitorul comunicatiilor electronice din Romania si alinierea la principalele tendinte europene in domeniu”.

Marea majoritate a participantilor la dezbatere spun ca este nevoie de criterii tehnice mai clare si au cerut o perioada mai lunga de discutii pe marginea proiectului.

Diversi consultanti în telecomunicații au insistat că proiectul de lege trebuie retras si refacut, fiind în contradicție cu reglementările UE privind o piață liberă comună. Multe voci spun că, dacă va fi adoptat în forma actuală, proiectul poate afecta competiția in industria telecomunicatiilor.

Autorizarea furnizorilor rămâne, conform proiectului, în decizia Prim-ministrului, pe baza avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Mai multe articole despre:
dezbatere lege 5 g 5 g romania aomr