MENIU

Avocatul Doru Boștină, denunțător în dosarul Microsoft. Pedeapsa, redusă la jumătate

Cei doi inculpați din dosar: Gruia Stoica și Doru Boștină

Denunțătorii scapă de închisoare sau beneficiază de reduceri semnificative ale pedepselor, potrivit noului Cod Penal.

Pedeapsa avocatului Doru Bostina a fost redusa la jumatate, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, pentru ca a denuntat fapte penale in cazul "Microsoft", se arata in motivarea deciziei de condamnare la trei ani de inchisoare, sentinta data de Curtea de Apel Ploiesti.

În acelasi dosar a fost condamnat si omul de afaceri Gruia Stoica, la patru ani de inchisoare, pentru cumparare de influenta, potrivit Ziare.com.

Conform documentului citat, Doru Bostina beneficiaza de dispozitiile articolului 19 raportat la articolul 2 litera a) punctul 1 din Legea 682/2002, potrivit carora "persoana care are calitatea de martor si care a comis o infractiune grava, iar in timpul urmaririi penale sau al judecattii, denunta sau faciliteaza tragerea la raspundere penala a unor persoane care au savarsit astfel de infractiuni, beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedpsei prevazute de lege".

In momentul in care au dispus condamnarea lui Gruia Stoica si a lui Doru Bostina, magistratii au tinut cont si de conduita procesuala a celor doi.

"Daca inculpatul Stoica Gruia pe tot parcursul procesului penal a adoptat o atitudine de nerecunoastere a faptei, in opinia sa, dialogul purtat cu inculpatul Bostina Doru Catalin a reprezentat doar 'o discutie informala', acesta din urma, pe parcursul procesului penal a manifestat o atitudine cooperanta, recunoscand partial comiterea infractiunii retinuta in sarcina sa", conform motivarii instantei. Detalii...