MENIU

Avocat din Baroul Tulcea, reținut pentru trafic de influență și spălare de bani

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au reținut-o pentru 24 de ore pe Nicoleta Dascălu, avocat în cadrul Baroului Tulcea, pentru săvârșirea a 7 infracțiuni de trafic de influență și 5 infracțiuni de spălare a banilor.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 2008-2011, Nicoleta Dascălu, în calitate de avocat în cadrul Baroului Tulcea, atât direct cât și prin intermediar, a pretins sumele de 35.000 euro și 35.000 lei și a primit 3.500 euro și 34.500 lei, de la mai mulți martori denunțători, părți în mai multe cauze civile.

În schimbul acestor sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență și a promis că va determina mai mulți magistrați din cadrul instanțelor de pe raza județului Vrancea să pronunțe soluții favorabile în dosarele care-i priveau în mod direct pe martorii denunțători.

Pentru a disimula originea și scopul ilicit al sumelor primite de la persoanele respective, în scopul menționat mai sus, Nicoleta Dăscălu a încheiat cu martorii denunțători mai multe contracte de împrumut și acte sub semnătură privată.

La data de 28 ianuarie 2016, Nicoleta Dascălu urmează să fie prezentată Curții de Apel Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.