MENIU

Avion Boeing 707 prăbușit în Iran. Cel puțin 15 morți

Avionul din Teheran

Un avion cargo Boeing 707 cu cel puțin 16 oameni la bord s-a prăbușit lângă aeroportul iranian Fath de lângă Teheran, potrivit RT. Conform ultimelor date, 15 persoane au murit, iar un singur membru al echipajelor a supraviețuit.

Un avion cargo Boeing 707, cu 16 persoane la bord, s-a prăbușit luni dimineața, în apropiere de Teheran, Iran, pe fondul unor condiții meteorologice nefavorabile, a informat presa locală, citată de RT.

Cel puțin 15 oameni au murit, informează agenția Associated Press, preluată de NBC News.

Avionul care transporta marfă venea din orașul Bishkek, Kyrgyzstan și ar fi lovit o clădire rezidențială în momentul impactului cu solul.

Agenţia iraniană Fars, considerată ca fiind apropiată militarilor, a indicat că la bord se aflau 16 persoane şi că a supravieţuit doar un inginer de motoare.

''Un Boeing 707 cargo a ratat pista la aterizare'', a anunţat purtătorul de cuvânt al organizaţiei aviaţiei iraniene Reza Jafarzadeh, la IRIB. Într-o primă etapă, IRIB a relatat că 10 persoane se aflau la bord.

Potrivit IRIB, aparatul s-a izbit de un imobil după ce pilotul a ales pista greşită încercând să aterizeze pe aeroportul Fath, în provincia Alborz, la est de Teheran.

Primele imagini de la locul tragediei:

Mai multe articole despre:
avion prăbuşit avion iran boieng 707