MENIU

AVION DOBORÂT UCRAINA. O primă victimă identificată în Olanda

Avion doborât în Ucraina.

O primă victimă a catastrofei aeriene ce a făcut 298 de morți în estul Ucrainei a fost identificată sâmbătă în Olanda de o echipă de experți medico-legali, a anunțat Ministerul olandez al Justiției, informează AFP.

"Astăzi, o primă victimă a catastrofei zborului MH17 a fost identificată", a declarat ministerul într-un comunicat. "Este vorba despre o persoană având cetățenia olandeză", a precizat el.

Nu a fost precizată identitatea ei.

"Familia și primarul locului de reședință a persoanei decedate au fost informați", a adăugat aceeași sursă, subliniind că procesul de identificare a corpurilor ar putea dura luni de zile.

Un Boeing 777 al Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă în estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 de olandezi. O serie de elemente au condus Kievul și pe occidentali să arate cu degetul spre rebelii proruși.

Dar multe corpuri sunt încă la locul prăbușirii, unde munca anchetatorilor internaționali este complicată de luptele dintre loialiști și separatiști care se intensifică în regiune în pofida unui armistițiu fragil în imediata apropiere a sitului, amintește AFP.